Via collega BaJuBa: ‘Hoe voer je een cyberoorlog?’. Het artikel gaat over de ‘Cyberwar guide for beginners’ (dit meen je niet?) waarin men tips geeft over Twitter-gebruik om de Iraanse oppositie te steunen. Voor de niet-Twitteraars: Iran is net als op blogs en YouTube (‘Iran’s Twitter Revolution’) een hot topic op Twitter. In de aanloop naar de verkiezingen op 12 juni 2009 veranderde veel mensen bijvoorbeeld hun profielfoto naar een groen (de kleur van de oppositie) vlak.

Een bizarre inzet van sociale media, maar met het gedwongen vertrek van buitenlandse pers uit Teheran zochten mensen een weg naar buiten toe. Ze vonden die doorgang (‘Social media breaks through Iran censorship’) in het zo vaak als nutteloos bestempelde Twitter en hebben nu dus een handleiding geschreven om de informatiestroom in goede banen te leiden.

Ook heel populair op dit moment: Disney en Marvel.