Voor de wekelijkse coffee session van Pleon Online op donderdag was ik opzoek naar artikelen en materiaal over geotagging. Flickr kan daarmee bijvoorbeeld naast het exacte tijdstip waarop een foto gemaakt is ook de locatie bepalen. Met de nieuwste versie van het krachtige Apple iPhoto is het al mogelijk fotoalbums in te delen op locatie. Toevallig komt de maker van Monopoly morgen met Monopoly City Streets (inclusief blog): een online versie van het wereldberoemde bordspel waarin spelers straks straten kunnen kopen via Google Maps.

Geotagging is dus leuk voor foto’s, maar kan veel breder ingezet worden. TomTom heeft bijvoorbeeld MapShare, waarmee gebruikers lijsten met points of interest (POI’s) kunnen samenstellen om deze vervolgens weer te delen. Denk aan een lijst met goede pubs in Schotland of alle McDonald’s-filialen in Nederland (commercieel gezien geen gek idee).

Check ook even ‘Voorbij augmented reality ligt de wereld van cross reality’ van Frankwatching.com