In de NFL en bij EA Sports (de maker van o.a. FIFA) hebben ze het er liever niet over, maar de fans van het spel Madden hebben er een naam voor bedacht. Sinds 1999 verschijnt er elk jaar een topspeler uit de NFL op de hoes van het spel en vervolgens lopen die spelers blessures op of presteren zij dat seizoen erbarmelijk. Volgens de fans is het ‘The Madden Curse’ (artikel in Time). Ook dit seizoen heeft de vloek al toegeslagen.

Voor het eerst sinds 1999 staan er op de hoes van Madden NFL 10, twee spelers: Larry Fitzgerald (Cardinals) en Troy Palamalu (Steelers), zij troffen elkaar in de afgelopen Super Bowl. De Pittsburgh Steelers trapten het seizoen donderdag af tegen de Tennessee Titans, en inderdaad: Palamalu verrekte zijn knieband zodanig dat hij het veld af moest. Sportsites vragen zich nu af: ‘is Fitzgerald next?’. Zondag speelt hij met de Cards tegen de Philadelphia Eagles.

In 2007 ging een fan van runningback LaDainian Tomlinson zelfs zover om de website SaveLTFromMadden.com te maken. In dat jaar dacht EA er aan om de San Diego Chargers speler op de voorkant van Madden 08 te plaatsen, dat ging uiteindelijk niet door vanwege meningsverschillen over het contract.