Regie: Marc Webb
Cast: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel e.a.
Kijkwijzer: alle leeftijden, grof taalgebruik

Summer Finn (Deschanel) is een heel gemiddeld meisje met een gemiddeld gewicht en een iets groter dan gemiddelde schoenmaat. Toch valt Tom Hansen (Gordon-Levitt) als een blok voor haar wanneer zij het wenskaarten bedrijf waar hij werkt, binnenstapt. Ze heeft een bepaalde aantrekkingskracht waar Tom het nog over heeft als hij terug kijkt op de 500 dagen dat hij Summer kende.

Tom wil een partner voor het leven, Summer denkt daar heel anders over. Het is namelijk geen geheim: (500) Days of Summer is geen ‘love story’, maar een verhaal over liefde. Met die woorden opent de film, waarna we Tom zien op dag 290 terwijl hij borden kapot slaat op z’n keukenblad.

Vervolgens springen we rond tussen de 500 verschillende dagen: hoe Tom Summer leerde kennen, een periode van geluk en samen zijn, maar verreweg het meest rakende zijn de dagen na de relatie. Hierin komen de verschillende visies op hoe hun leven zou moeten verlopen goed naar voren.

Zoals Tom moeite heeft om aan te geven waarom Summer zo speciaal is, zo moeilijk is het om te bepalen wat (500) Days of Summer nou zo leuk maakt. Eigenlijk net als bij Juno hebben we te maken met een volwassen vorm van schattigheid, koddige humor en nog veel leukere persoanges. (500) Days of Summer is de volwassen vorm van Juno en verdient extra punten met de originele presentatie.

Eindscore: 9,5