Redelijk populair tijdens mijn vakantie afgelopen zomer, maar nog totaal niet gehoord in eigen land: rapper Asher Roth. De 24-jarige Roth is afkomstig uit de buitenwijken van een klein dorp buiten Philadelphia en had in zijn jeugd nauwelijks tot geen band met hiphop. Tijdens zijn tweede jaar aan de universiteit kwam daar verandering in toen hij wat teksten rapte op de beats van bekende artiesten, dit op zijn MySpace-profiel plaatste en in contact kwam met ene Scooter Braun, nu zijn manager.

Het is te makkelijk om deze artiest te vergelijken met Eminem vanwege hun huidskleur, wel hebben ze gemeen hele geestige teksten te schrijven. Asher heeft het vooral over college en dus over seks, drugs en alcohol. Hij brengt het tamelijk onschuldig, omhult met zinnetjes als ‘I can get pizza a dollar a slice’. Zijn website heet TheDailyKush.com.

Asher Roth – I Love College

Asher Roth ft. Cee Lo – Be By Myself

Asher Roth – Roth Boys

Asher Roth ft. Keri Hilson – She Don’t Wanna Man