Stedelijk Museum badkuip
Het échte Stedelijk Museum Amsterdam is al sinds 2004 gesloten en gaat pas ‘ergens in 2010’ weer open; maar de marketingmachine omtrent de heropening is inmiddels in volle gang. Aan het historische gebouw is men bezig om een gigantisch wit, plastic pand te plaatsen: in de volksmond ook wel ‘de badkuip’. Nou juist dit bouwsel staat centraal in de huidige campagne, met als tagline: “Sorry New York, maar wij hebben de badkuip.”

Auteur Kluun kreeg ook een tasje (bovenstaande foto) met die slogan aangereikt en was daar duidelijk niet over te spreken.

“New York. Stad van het Guggenheim, Metropolitan, MoMa, Central Park, Yankee Stadium, Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge, Twin Towers, Empire State Building. Dat New York, sjonge, wat zal dat de pee in hebben nu de mensen van het Stedelijk Museum in Amsterdam, Denmark, Europe een badkuip om hun museum heen gaan bouwen.”