Tenzij je vannacht voor de deur van de Media Markt lag om ‘m te kopen, is het vandaag officieel Call of Duty: Modern Warfare 2 dag. En wat ziet het spel er gelikt uit! Hebben, hebben, hebben! De recensies: InsideGamer: 9,5 IGN: 9,5 GameTrailers: 9,5 (videorecensie) dus de game komt gemiddeld uit op… bijna een 10! Voor de mensen die vrij hebben vandaag: veel plezier!

Update 11 november 2009: Het was zojuist al te lezen op m’n Twitter (@Logfather): gisteren toch Modern Warfare 2 gekocht én direct al uitgespeeld. Normaal doe ik altijd rustig aan met nieuwe games, maar ik had de tijd en wilde stiekem snel doorgaan met de online modus dus doorliep ik de volledige singeplayer ervaring. 5 uur, 37 minuten en 11,46 seconden deed ik er over, een hele korte ervaring, maar daarom niet minder indrukwekkend. Het is één grote adrenaline rush waar James Bond een puntje aan kan zuigen. Van een straffe sneeuwstorm op een Russische ijsberg tot de straten van Washington D.C. en het warme zand in Afghanistan, het voelde alsof ik er was geweest.

De game pakt het verhaal 5 jaar na de gebeurtenissen van deel één op en we zien ook de belangrijkste personages terugkeren, voor spelers van de voorganger erg belangrijker. Het was voor mij in ieder geval één en al meeleven met de bikkels van Army Ranger’s en Task Force 141. Vandaag wilde ik de online modi bekijken, maar dat blijkt nogal moeilijk. Minpuntje voor ontwikkelaar Infinity Wards want bij deel één was dat soms ook erg vervelend (vooral als je met iemand anders online wilde gaan). Verder? Meer, spectaculairder en mooier dan het origineel, kopen dus!