De inhaalslag die ik eens in de zoveel tijd maak als het op de filmrecensies aankomt staat weer voor de deur. Deze keer The International (16 april 2009), het vervolg op Transformers (23 juni 2009) en de Michael Jackson-film This Is It (28 oktober 2009). U ziet, ik loop heel erg ver achter…

This Is It met Michael Jackson
De verfilming van de repetities van de laatste wereldtournee van Michael Jackson die niet doorging vanwege z’n plotselinge dood. Leuk om te zien dat het waarschijnlijk een hele spectaculaire show geweest zal zijn. Verder is het materiaal alleen leuk voor de echte fans.
Score: 6,5

Transformers 2: Revenge of the Fallen met Shia LaBeouf

Net als je dacht dat de Decepticons waren verslagen door de Autobots (in het eerste deel): je dacht verkeerd! Decepticons hebben het wederom op de aarde voorzien en weer moeten de Autobots daar een stokje voor steken. Eigenlijk is dit de eerste film helemaal opnieuw, maar dan met nieuwe robots. Sommige zijn héél erg cool (ik noem een Ducati 848, Suzuki B-King en MV Agusta F4), maar een tweetal ‘boodschappenwagentjes’ die zich straattaal hebben aangemeten zijn belachelijk.
Score: 7

The International met Clive Owen
Stel je voor dat een internationale bank je spaargeld niet belegt in groene energie of levensmiddelen, maar daar wapens mee koopt om corrupte regimes in hun macht te krijgen. Dat is het geval in The International en het is aan anti-held Clive Owen om het onfrisse zaakje aan gort te schieten. Best leuk, maar het is een ietsiepietsie eng dat het verhaal gebaseerd is op twee echte banken (deze en deze).
Score: 7