Regie: Pete Docter en Bob Peterson
Cast: n.v.t.
Kijkwijzer: alle leeftijden

Het is alweer het tiende werkje van Disney’s Pixar: Toy Story, A Bug’s Life, Toy Story 2, Monsters, Inc., Finding Nemo, The Incredibles, Cars, Ratatouille en WALL·E gingen Up voor. Een nieuw avontuur, maar een verhaal en techniek van Pixar-kwaliteit.

De 78-jarige Carl komt op het ingenieuze plan om duizenden ballonnen aan zijn huis te binden om zijn levensdroom te verwezenlijken: de jungle van Zuid-Amerika zien. Onverwacht blijkt ook de 8-jarige padvinder Russell mee te reizen. Maar goed ook, want de reis naar en door de jungle heen zit vol gevaren. En pratende honden.

Iedereen weet inmiddels dat Pixar films zeker niet alleen leuk zijn voor kinderen. De kunstenaars van Pixar maken films die ze zelf ook leuk moeten vinden, voor jong en oud dus. Zelf vind ik het verhaal van Up niet heel boeiend, maar het is gewoon zó goed uitgevoerd. Het leven van Carl met z’n knappe vrouw Ellie vormt de eerste kwart van de film en zowaar zijn de emoties subliem aangepakt. Nog beter dan bij WALL·E, waarbij het robotje ook al erg z’n best deed de kijker voor zich te winnen. Pixar heeft het kortweg weer geflikt.

Eindscore: 8,5