In het tv-programma Lauren Verslaat gaat Lauren Verster samen met professionele fotografen op pad om spraakmakende reportages te maken. Vorig tv-seizoen begon ze gelijk goed met een verslag van de georganiseerde misdaad in Napels, maar ook in dit nieuwe seizoen staan er een aantal smeuïge onderwerpen klaar. Op maandag 22 februari om 21:30 trapt het tweede seizoen af met een aflevering over Caracas, Venezuela, één van de meest moorddadige plekken ter wereld.

De acht verhalen uit seizoen 1 zijn gelukkig nog terug te kijken op de website en daar kwam ik deze aflevering tegen over Detroit. Mooi begin van die aflevering: de Nederlandse fotograaf waar Lauren mee zal samenwerken is net voor die eerste ontmoeting berooft van zijn auto door gewapende mensen.

Lees ook: ‘Het verval van ‘Motor City’ Detroit’.