Het aantal mensen dat mij volgt op Twitter blijft een beetje zweven (rond de 130), maar dat wil allerminst zeggen dat het geen dolle boel is . Zo blijven de 140 karakters buitengewoon handig voor de actualiteiten, boeiende artikelen van all over the world en dus een perfecte inspiratiebron. Eerder deze week kwam ik via @IN10 bijvoorbeeld op de website www.in2010.nl waarop je automatisch een aantal Twitter-accounts kunt bekijken over de Olympische Spelen in Vancouver. Erg handig voor de mensen die zelf niet aan de Twitter willen.

Om even bij die Olympische Spelen te blijven, de Amerikaanse atleten begrepen de regels van het Internationaal Olympisch Comité aanvankelijk niet. Zo liet Lindsey Vonn (Facebook) – favoriet voor een gouden medaille bij het skiën – aan haar 35,000 (!) followers weten niet te tweeten tot na de Spelen. Inmiddels is ze daar op terug gekomen. Volgens het IOC mogen de sporters wel bloggen (en tweeten), maar zijn er regels aan verbonden in verband met sponsoren en de tv-rechten. Het volledige artikel op Wired.

@elsavb schreef een artikel dat verplicht is voor alle Gen Y’ers, studenten en creatieven. ‘Ik ben Elsa’, solliciteren 2.0′ gaat namelijk over hoe Elsa op een leuke manier een baan wist te scoren. Jawel, via Twitter.

Om nog even terug te komen op de Olympische Spelen, ons aller Tobias Bos (Twitter) bevindt zich met de crew van het Holland Heineken House al enkele dagen in Canada, hun Flickr stream check je hier.