Het is de eerste van de maand maart van het jaar 2010 en er is veel te melden vanaf de Twitter. Een goede week geleden was er ‘de val’ van het kabinet Balkenende IV, maar daar ga ik verder geen woorden aan vuil maken omdat Jochem Hoogenboom alles al goed heeft gezegd in ‘De val en de media’. Veel lachwekkender was de korte Twitter faam die Johan Bos verwierf nadat diverse mensen Wikipedia lemma’s die door Bos zijn ingesproken gingen tweeten. Check vooral even ‘braadpan’ en ‘Donald Duck’.

De doorgewinterde twitteraars kennen de account Shit My Dad Says wel, de 29-jarige Justin uit San Diego plaatst daar continu onbeschofte uitspraken van zijn 74-jarige vader. Het was al een tijdje bekend dat CBS naar aanleiding van de tweets een tv-serie wilde maken en onlangs werd bekend dat niemand minder dan William Shatner (Captain Kirk in Star Trek) de vader gaat spelen.

Voor Kevin Smith werkt het andersom. Zijn filmcarrière zit een beetje in het slop (z’n laatste film – Zack and Miri Make a Porno – was geen succes), maar op Twitter is hij een superster. Wired interviewde hem daarover en Smith zegt daarin over zijn films o.a. “That filthy dialog is my only shtick. Tommy Lee has a huge cock; I’ve got this.”

Over zijn followers: “I have 1.6 million followers—this army of people who think like me. There aren’t enough of us to invade a whole country, but we could probably take Quebec.”