Stelt u zich een welvarende stad voor, een metropool met zo’n 1,8 miljoen inwoners. In een tijdsbestek van enkele jaren daalt het inwoneraantal echter naar 900,000 (iets meer dan Amsterdam), uitval van leerlingen op het middelbaar onderwijs schiet omhoog naar 76 procent en de helft van de inwoners kan niet lezen of schrijven. Het werkloosheidspercentage in deze stad alleen ligt niet lager dan 28,9 procent. Dat terwijl New Orleans na de verwoestingen door orkaan Katrina niet verder kwam dan 11 procent.

Deze stad bestaat echt: Detroit, Michigan kwam hier al vaker aan bod. Bovengenoemde cijfers komen uit dit artikel van Frosty Wooldridge – één van de gezichten van de anti-illegale immigratie lobby in Amerika. Hij woonde 15 jaar lang (halverwege de 70’s tot 1990) in Detroit en werkte daar als docent en vrachtwagenchauffeur, hij linkt de stroom van (illegale) immigranten naar de VS en specifiek Detroit (ogenschijnlijk zonder enig bewijs) aan deze cijfers.

Ook erg ongefundeerd is dit filmpje, maar het ondersteunt het beeld van Detroit als spookstad.

Het geeft te denken…

Lees ook ‘Lauren Verslaat seizoen 2’ en ‘Het verval van ‘Motor City’ Detroit’.