Als ik naast de Terminator en Michael Jordan een jeugdheld zou moeten aanwijzen kies ik voor Steven Seagal. Hij heeft een zwarte band in aikido en was de eerste blanke met een eigen dojo in Japan, dan ben je de man. Hoewel geen van zijn actiefilms recent naar de bioscoop kwam was de lancering van zijn eigen tv-serie in december 2009 een daverend succes. Not kidding. Steven Seagal: Lawman volgt de bikkel als politieagent in Louisiana.

De eerste aflevering trok 3,6 miljoen kijkers en is daarmee de beste opening van een serie voor zender A&E, ooit. Seagal is al 20 jaar Reserve Deputy Chief in de buurten van Jefferson Parish, een gebied waar een groot deel van New Orleans onder valt, maar dit betrof tijdens zijn filmcarrière vooral een ceremoniële taak. Naast het vangen van boeven wil Seagal ook in beeld brengen hoe de plek waar orkaan Katrina in 2005 neersloeg het leven weer oppakt.

http://youtu.be/Uji0bcMbUaQ

RTL 7 gaat de serie vanaf 22 maart 2010 uitzenden.