Met nog een maand voor de boeg komen we steeds meer te weten over de mogelijkheden van de Apple iPad. Nog veel belangrijker, her en der steken de eerste (video!) demo’s de kop op! Ernst-Jan Pfauth schreef eerder vandaag een ode aan het almachtige Wired (geheel terecht trouwens) omdat het tijdschrift een Adobe AIR tablet demo bouwde om te kijken wat de mogelijkheden van een interactief blad zijn. Als het mogelijk is om AIR ook te draaien op de iPad toont deze werkende (!) demo ons exact hoe vet een tijdschrift er op Apple’s tablet uit gaat zien.

Ja, deze demo geeft goed weer wat er mogelijk is, ook buiten de kaders van een tijdschrift. Wel vraag ik mij af of de ‘grafische kaart’ van de iPad krachtig genoeg is om inderdaad dergelijke kwaliteit te leveren. De eerste iPad’s zijn op 3 april beschikbaar in Amerika – en een aantal mensen op Twitter heeft er al één bestelt – in Nederland moeten we minimaal tot de zomer wachten.