Ben Folds is een held. Alleen al om zijn uitvoering van Bitches Ain’t Shit. Maar ik ga het over Chatroulette.com hebben (ja, op de verjaardag van Twitter) want dat is tof. Voor de mensen die het niet kennen: Chatroulette laat je ouderwets webcammen met iemand anders, maar je hebt geen controle over met wie je dat gaan doen, je kunt mensen alleen weg klikken. Nu bedacht ene ‘Merton’ dat hij tijdens het ‘rouletten’ live liedjes zou spelen op zijn piano. Briljant! Er gingen gelijk geruchten rond dat het zou gaan om Ben Folds, maar dat is niet zo. Gelukkig voor ons bracht Folds gisteravond tijdens een concert in North Carolina een ode aan Merton.

Het origineel* van Merton ‘The Chatroulette Improv Guy’

De sessie van Ben Folds tijdens een concert op 20 maart 2010

* Merton moest zijn eerste versie van YouTube verwijderen omdat een aantal mensen in zijn filmpje het niet tof vonden om door meer dan 4 miljoen mensen bekeken te worden. Het filmpje is nu aangepast.