Tijdens mijn opleiding hebben er wel eens toffe concepten op tafel gelegen over de integratie van online (of interactieve) media in het uitgaansleven. Niet altijd even origineel, maar de integratie van een sociaal netwerk in een oplichtende dansvloer was wel heel erg cool. Of laat de muziek in een club crowdsourcen door het publiek middels hun mobiele telefoon (of gepersonaliseerde RFID-chip onder de huid van je wijsvinger!) laten stemmen op het nummer dat ze willen horen. Dit is allemaal al realiseerbaar, maar nog verre van betaalbaar en het is de vraag wie hier op zit te wachten. Mensen zitten in ieder geval wel op actieve online klantenbinding van hun favoriete uitgaansgelegenheden te wachten, dat doet men op de Sunset Boulevard in Hollywood, Los Angeles namelijk.

“We dachten dat we de ‘king of the hill’ waren, en dat klanten gewoon bleven komen. Maar op een dag keken we om ons heen en zagen we dat dit niet het geval was. De klanten waren grotendeels weg”, aldus de eigenaar van The Roxy, Nic Adler.

Door een online community te stichten en deze naar de offline gelegenheid te halen ontstaat een waardevolle band tussen plek en bezoeker. Het kán een meerwaarde hebben. Marketingfacts interviewde Adler op de laatste dag van SXSW 2010.