De hype rondom de Apple iPad is al lang niet meer te stoppen. Er gaan geruchten dat verschillende winkelketens geen bestellingen bij Apple meer mogen plaatsen in verband met tekorten, maar ook uitstel van de lancering op 3 april is mogelijk omdat er nog te weinig applicaties beschikbaar zijn. Hoewel een Nederlandse datum onbekend is, duiken de grootste krant en de uitgever met het grootste bereik van Nederland bovenop de iPad.

De software om applicaties te maken voor Apple’s nieuwe hebbeding is namelijk al wel beschikbaar en bedrijven maken daar handig gebruik van. De Telegraaf laat – in navolging van Wired, Sports Illustrated en VIVmag – middels een filmpje zien wat de Telegraaf App zou kunnen gaan brengen. Niet zo indrukwekkend als die eerder genoemde tijdschriften (eerder een iets subtielere versie van de meest kromme layout van ons land), maar wel belangrijk voor het draagvlak van het apparaat.

Het feit dat Sanoma bezig is met de ontwikkeling van eigen apps is dat ook. Met het huidige aanbod van 75 tijdschriften, 180 websites, 15 mobiele sites en al 9 bestaande apps zou dat gelijk een goedgevuld (Nederlandstalig) aanbod voor Apple betekenen.