De filmrecensies zijn een tijdje onaangetast gebleven, dus is het tijd om wat in te halen. Dit keer alle aandacht voor het bloederige Ninja Assassin (3 december 2009), Woody Harrelson in Zombieland dat niet in de Nederlandse bioscoop draaide en het recente The Book Eli (4 maart 2010) met Denzel Washington. Voor het gemak zijn de mini’s nu voorzien van ordinaire trailers, zeker die van Zombieland moet je even checken. Let’s go!

Ninja Assassin met allemaal hele onbekende mensen
De trailer laat weinig te raden over. Er zijn geheime clans die kinderen al op jonge leeftijd trainen tot de moordmachines die ninja zijn. Blah, het verhaal is onbelangrijk. Veel gevechten waarbij ledematen, maar vooral ook complete lichamen in meerdere stukken vallen zijn de hoofdmoot. Bizar genoeg werkt het ook nog redelijk om daarmee een vermakelijke (maar dus gruwelijke) film neer te zetten. Prima film om te huren.
Score: 6,5

Zombieland met Woody Harrelson
Zombieland ging in Nederland direct naar DVD en videotheek, zonde, want Zombieland is eigenlijk de Hollywood versie van het hilarische Shaun of the Dead. Al is het wel iets minder hilarisch. Hoofdpersoon Tallahassee (de sterke Woody Harrelson) gaat samen met Columbus (een rol geschreven voor Michael Cera, maar door Jesse Eisenberg vertolkt) op een rondrit door een door zombies geteisterd Amerika. Wederom is er geen verhaal, maar is het vermoorden en uit handen blijven van zombies verheven tot een sport. Leuk!
Score: 7

The Book of Eli met Denzel Washington
Het zijn niet zo maar rampenfilms: na 2012 spelen ook Book of Eli en The Road (daarvan schrijf ik binnenkort de recensie) zich af op de aarde na (of tijdens) de Apocalyps. De aarde is eigenlijk uitgestorven, water is zo kostbaar als goud en de overgebleven mensen zijn vooral bezig te overleven. Eli (zeer stoer vertolkt door Washington) interesseert zich niet voor water, maar voor een heel speciaal boek dat hij bij zich draagt. Het is het enige exemplaar en Eli zal het moeten verdedigen, gelukkig voor ons weet hij extreem goed om te gaan met z’n wapenuitrusting. Huren!!!
Score: 7,5