Suzy Ogé had eerder deze maand een link naar de handige Conversation Prism. Op deze poster – of interactief zoals je ziet na de klik – zijn alle bekende en minder bekende social media platformen afgedrukt en valt ook gelijk af te lezen wanneer een PR of marketing specialist welk medium in moet zetten. De term ‘social media’ is trouwens een losse flodder zoals het gebruiken van een afstandsbediening geen ‘interactie’ is.

Die term ‘social media’, waaronder dit prisma allerlei websites plaatst, is volgens Zach Dunn onzin. ‘Social Media is Bullshit’. Immers, wat doet iemand met de titel ‘social media consultant’ nou precies en in hoeverre zegt het iets over zijn of haar ervaring?

Saillant detail is dat ikzelf de titel ‘social media consultant’ na een eerste kennismakings- sollicitatiegesprek bij communicatiebureau Jeronimus & Company kreeg opgeplakt. Nu ben ik daar voornamelijk bezig met het bouwen en verbouwen van websites.

Trouwens, misschien moet ik toch de vormgever eens in schakelen voor een mooie opmaak van mijn vertaling van ‘The Social Media Cheat Sheet’. Voor leken geen overbodige luxe.