Regie: Breck Eisner
Cast: Timothy Olyphant e.a.
Kijkwijzer: 16, geweld, angst, grof taalgebruik

Remakes zijn wel mijn ding, perfecter kanonnenvoer kom je zelden tegen. Alhoewel, de remakes When A Stranger Calls, The Taking of Pelham, Death Race en The Departed liepen allen met een 6,5 of meer weg. The Crazies is de 2010 versie van de gelijknamige film uit 1973 van de hand van George A. Romero die u dan weer moet kennen van de klassieker Dawn of the Dead. Met Romero als schrijver en Timothy Olyphant (uit Hitman) heeft deze film dus best wel kansen om goed te zijn.

Alle ingrediënten zijn immers aanwezig. We bevinden ons in Ogden Marsch, Iowa ofwel middle of fucking nowhere. Een fijn plattelandsdorpje waar de sheriff (Timothy Olyphant) alleen van maandag tot vrijdag tijdens kantooruren aanwezig is. Als de lokale dronkaard met een jachtgeweer het honkbalveld tijdens een wedstrijd oploopt is dat nog niet zo vreemd, maar als de sheriff hem moet doodschieten is dat het gesprek van de dag. In de daaropvolgende dagen vinden er meer rare dingen plaats in het dorp en wat is er toch aan de hand met sommige mensen? Het lijken wel zombies…

The Crazies wijkt in weinig af van bestaande zombie-films en lijkt misschien nog wel het meest op Resident Evil, maar dan inclusief die hele clichématige schrikmomenten van hard geluid en snelle camerabewegingen. Normaal gesproken straf ik dit soort weinig originele zooi direct af, maar bij Crazies werkt het wonderwel. De acteur die ook Agent 47 speelt in Hitman als hoofdrolspeler? Ik had Olyphant na die film niet meer gezien, maar hij klaart de klus met verve.

De film is redelijk spannend, niet heel eng, maar intens genoeg om je mee te willen laten schreeuwen met de personages. Leuk als je ‘m straks huurt, wat minder voor de mensen om jou heen in de bios…

Eindscore: 7

http://youtu.be/lEMZwQulT1Q