Regie: Matthew Vaughn
Cast: Aaron Johnson, Nicolas Cage e.a.
Kijkwijzer: 6, geweld, eng, grof taalgebruik

Ooit was er een superheldin die niet uit een stripboek kwam: Uma Thurman. Kick-Ass (het personage draagt dezelfde naam als de film) is wel een stripheld, maar eigenlijk geen superheld. Dave Lizewski (Johhnson) heeft namelijk geen speciale krachten en is ook niet sterk. Eigenlijk heeft hij maar één kracht: hij is onzichtbaar voor de meiden op zijn school.

Daar moet verandering in komen, een superheld worden is misschien onmogelijk, maar het opzetten van een masker en het kwaad bestrijden toch zeker niet. Dave / Kick-Ass meet zichzelf een strak groen pak aan en gaat met zijn blote vuisten achter autodieven en ander gespuis aan. Hij inspireert zo de grofgebekte 12-jarige Hit-Girl en Big Daddy (een vermakelijke rol van Nicolas Cage) om zich ook als ‘superhelden’ in de strijd te werpen want uiteindelijk is het de bedoeling om een lokale drugsbaron uit te schakelen.

Geloof het of niet, Kick-Ass is weer eens wat anders binnen het superhelden genre. Kick-Ass is grappig (vergeet niet dat McLovin een bescheiden, maar geestige rol heeft), slim, grof (Hit-Girl gebruikt in de strip zelfs cocaïne, dat vonden de filmmakers iets te ver gaan) en heeft een erg hoog fuck yeah-gehalte. Als in: je veert met opgeheven armen uit je stoel en roept in een volle zaal fuck yea!

Eindscore: 8,5