Regie: Jon Favreau
Cast: Robert Downey jr., Gwyneth Paltrow e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld

In Iron Man (2008) konden we kennismaken met de arrogante stripheld Tony Stark, directeur van wapenfabrikant Stark Industries. Als de enige echte Iron Man moest hij er voor zorgen dat de tweede man van het bedrijf geen sinister plan kon uitwerken om de wapens van Iron Man te misbruiken. In Iron Man 2 geeft Stark (Downey jr.) het bedrijf direct ‘cadeau’ aan zijn secretaresse Pepper Potts (Paltrow, hahaha) en gaat hij zich op iets anders concentreren: zijn gezondheid.

Immers, in deel één werd duidelijk dat de reactor midden in zijn borstkas hem in leven houdt, maar de straling ook een zekere dood zal betekenen. Tony wil daarom zijn laatste dagen wat meer genieten en in zijn laboratorium sleutelen naar een oplossing, hoewel hij alles al heeft geprobeerd.

De Russische boef Ivan Vanko (Mickey Rourke) heeft inmiddels zelf een reactor weten te bouwen en koestert bovendien wraakgevoelens jegens Stark. Iron Man moet dus het gevecht aan gaan met iemand van formaat (en veel dezelfde wapens), zichzelf in leven zien te houden en het vertrouwen van het Amerikaanse volk herwinnen.

Een zeer vermakelijke actiefilm met super special effects en een super soundtrack ontpopt zich wederom. Er is weinig nieuws onder de zon, maar de upgrade van het Iron Man pak ziet er stoer uit en kleine rollen voor Rourke en Samual L. Jackson als S.H.I.E.L.D. agent Nick Fury maken een hoop goed. Bij deze laat ik wel noteren dat een variant op Iron Man als badguy een derde keer niet meer leuk is. Half puntje aftrek op de eindscore van het origineel.

Eindscore: 7

http://youtu.be/siQgD9qOhRs