Ik was vandaag even te vinden op MARCOM 10 in de RAI in Amsterdam. “Heel goed communiceren met de klant en aanbieden waar zij om vragen”, tsja, dit wereldje lijkt één groot cliché. Mijn verbazing was bijzonder groot toen de halve zaal afwijzend met het hoofd schudde toen Erica Schmidt van iProspect in haar presentatie over search engine markting (SEM) vroeg of iedereen bekend was met de ‘roller babies’ van Evian. Speciaal voor die nee-schudders een korte samenvatting.

Als onderdeel van Evian’s internationale ‘Live Young’ TV en web campagne creëerde het Franse BETC Euro RSCG in 2009 niet alleen het spotje met de dansende baby’s, maar werd er ook een website voor zelfgemaakte baby filmpjes en een traditionele tv-campagne ingezet. Resultaat: meer dan 100 miljoen views op YouTube met daaronder 130 duizend reacties. Via Facebook werden meer dan 500 duizend mensen fan.

Ik wil niet suggereren dat paarse broeken te weinig met hun werk bezig zijn (internet hoort ook bij je werk!) maar als je de echte klappers binnen het vakgebied mist, dan volg je de juiste sites niet. Wat mis jij (of de hele afdeling) nog meer? iPad? Foursquare? Nooit van gehoord?