Discussies zijn op Twitter vaak moeilijk te volgen door het hoge aantal berichten en door het ontbreken van een goede structuur waarmee de tweets worden verbonden. Debatplaats.net (door drie tweedejaars IAM studenten) proberen enige orde te scheppen met deze nieuwe website en dat is een dag voordat de stembussen in Nederland open gaan wel goed om te melden. De site selecteert onderwerpen aan de hand van tweets van politici. Voor deze onderwerpen wordt een hashtag aangemaakt die iedereen vervolgens kan gebruiken om over het onderwerp mee te debatteren. De structuur in de tweets wordt aangebracht door een waarderingssysteem. Zo worden de betekenisvolle tweets niet ondergesneeuwd en ontstaat er per onderwerp een overzichtelijk debat.

Nieuws over de site is te volgen op deze blog en natuurlijk via @debatplaats. Webdesigners moeten vooral ook een kijkje nemen want de heldere site met duidelijke ‘tooltips’ (uitleg bij je muis) is goed ingezet.