Over minder dan een uur (16:00 uur, NOS) trapt het WK dan eindelijk af met de wedstrijd Zuid-Afrika (#rsa) – Mexico (#mex). Twitter springt hier ontzettend slim op in met een aparte World Cup 2010 pagina waar je alle tweets over het WK kunt volgen. Middels de welbekende hashtags zijn bovendien tweets per land en per wedstrijd te bekijken. Op Twitter zelf (jammer genoeg niet via applicaties als TweetDeck) voegt de dienst automatisch een vlaggetje van het betreffende land bij de hashtag.

Pagina’s zoals de World Cup pagina van Twitter zelf en Debatplaats.net zijn super handig, vooral ook voor mensen die zich niet aan een eigen account willen wagen. Er komt structuur in de duizenden berichtjes die elk uur worden geplaatst en het is makkelijker een beeld te krijgen van de gaande discussies. Minder serieus, maar minstens zo leuk: DoodleDonderdag.nl (van Bart Aalbers) met bijbehorende hashtag #DoodleDonderdag. Voor de tekenaars en designers onder ons.