Toyota heeft een hoop goed te maken, vooral in de Verenigde Staten waar het zo’n 7 miljoen auto’s moest terugroepen in verband met defecte gaspedalen. Alle communicatie naar de klant toe is op zo’n moment een uitdaging: je wilt mensen goed voorlichten, maar er moeten ook auto’s verkocht worden en uitsluitend negatieve berichten in de krochten van menig zoekmachine zal dat geen goed doen. De huidige (begin juni ingezet) online campagne van Toyota is dan ook best gewaagd: voor de promotie van de Sienna SE lanceerde het automerk de rappende Sienna familie.

Het nummer Swagger Wagon was al te zien in de YouTupdate van deze maand. De te hippe ouders laten in een serie ironische filmpjes op YouTube (kanaal) zien hoe geweldig goed zij het ouderschap invullen en hoe de Sienna een wezenlijk onderdeel is van hun leven. Een mini-site en Facebook-pagina maken het verhaal compleet.

http://youtu.be/hYPkryOA-vs

Ik hoop op een sitcom met een hoofdrol voor de Sienna moeder. Heet!

UPDATE: Na iets meer dan een minuut gooit vader Sienna gewoon ‘De Dobbelsteen’! Stoer.