Je zou bijna denken dat het nep is. Columbia Pictures heeft vandaag de trailer van David Fincher’s The Social Network vrijgegeven. Fincher – de man van Fight Club en Se7en – die een film maakt over het ontstaan van Facebook met o.a. Jesse Eisenberg (als oprichter Mark Zuckerberg, bekend uit Zombieland) en Justin Timberlake? Wat de fuck? Nou ja, het belooft spannend te worden. Enige tijd geleden wilde ik het ontstaan van het online sociale netwerk al eens uitschrijven (naar aanleiding van dit artikel van Business Insider), maar zag daar na afloop van af omdat de geruchten te weinig onderbouwd en aantoonbaar bleken. Getuige de teaser gaat Fincher precies daar een film over maken, zou hij de rumoerige geschiedenis wél uitgezocht hebben?

The Social Network gaat op 28 oktober 2010 in Nederland in première.