Ik was bezig met een fijn staaltje onderzoeksjournalist (kuch) om mijn waardering voor Dutch Problogger (groeiende, maar gemeend) te onderbouwen in een diepgaand artikel, toen ik op ‘Waarom je niet moet bloggen’ van de Contentgirls terecht kwam. 7 redenen waarom je echt niet zou moeten bloggen en ik voldoe aan… teveel punten! Misschien moet ik dus eerst eens aan mijn eigen vaardigheden werken alvorens ik anderen de hemel in schrijf?

1. Je doet het voor de aandacht
Ja, dat doe ik. Elke reactie, elke click, hit en pageview vernauwen mijn bloedvaten en doen mijn hart dus sneller kloppen. Vroeger (2004) had ik hier over gelogen en gedaan alsof ik een ongecompliceerde, objectieve (haha, het woord alleen al!) burgerjournalist was, maar dat is niet zo.

2. Je hebt altijd gelijk
Geen commentaar. Ik ben god.

3. Je bent gierig
” (…) Maar die kennis wil je niet delen met anderen. Stel je voor dat ze ermee aan de haal gaan. Dat ze nadat ze van jou hebben gehoord hoe het zit, jou ook meteen niet meer nodig hebben.”

Dit is echt een belangrijk punt, ik ben er juist voor dat bloggers zoveel mogelijk moeten delen. Misschien wel iets teveel. Toen ik suggereerde dat de broer van een klasgenoot een blog moest starten omdat hij het op de middelbare met Yolanthe Cabau deed bijvoorbeeld.

4. Je vindt niks
“Er is al genoeg grijs.”

Aan dit punt voldoe ik niet, zeker in de beginjaren (2004) had ik over alles een mening (selecteer punt #2) en schreef ik dat ronduit op, maar tijden zijn veranderd. Toen bestond personal branding nog niet en begrepen HR-afdelingen nog niets van Google. Lucky me. Nu weet ik beter. Denk ik.

5. Je wilt er rijk van worden
“De meeste bloggers werken keihard om hun blog gevuld te krijgen en verdienen er helemaal niks mee, behalve zo af en toe een reactie van deze of gene op het blog.”

Zie punt #1. Klik op de reclame in het rechtermenu.

6. Je bent lui
Ja, dat klopt. Mijn zwakste eigenschap.

“De kans is groot dat je leven uit meer bestaat dan blogs schrijven.”

Nee, ik ben een werkpaard. ‘S morgens in de fabriek, de rest van de dag aan de blog. Zeker nu ik full-time werk stageloop is het niet gemakkelijk tijd en zin te vinden iets goeds te schrijven. Toch doe ik dat wel. Voor jullie.

7. Je bent digibeet
Ooit wel (2004), maar nu niet meer. Ik bouw websites. Logfather.com heb ik gemaakt. xHTML, CSS, PHP, MySQL, jQuery. I know my Matrix.

Als ik me later deze week over deze 7 punten heb gezet, alsnog een artikel over DP.