Heb je nooit meer iets vernomen van Asher Roth? Die ik in september 2009 nog ‘hot in Amerika’ verklaarde? Je hebt zitten slapen. Na zijn eerste studioalbum Asleep in the Bread Isle met daarop de hitsingle I Love College is hij gaan touren en bracht hij eind 2009 ook nog een mixtape uit. Eind dit jaar komt hij met een tweede studioalbum waarop hij o.a. samenwerkt met Game en Swizz Beatz. Vandaag gaan we het eerst over minder bekende hiphop uit Pittsburgh, Pennsylvania hebben. Mac Miller!

Er zijn weinig acts – hoe ‘underground’ ze ook zijn – die via Google niet te vinden zijn. Een zoekactie op ‘Mac Miller’ levert ook gewoon zijn MySpace en Twitter op, maar de 18-jarige is nog erg onbekend. Hij krijgt waarschijnlijk binnenkort een platencontract bij Rostrum Records waar de iets bekendere Wiz Khalifa al is gecontracteerd. Toch heeft deze knaap op YouTube een flinke lading nummers geplaatst, veelal voorzien met leuke video’s gemaakt door zijn vrienden.

Mac Miller – Nikes On My Feet

Mac Miller – Another Night

Mac Miller – Kool Aid & Frozen Pizza

Mac Miller – K.I.D.S. komt op 13 augustus uit

http://youtu.be/8keyByVnHcY