De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 tussen John McCain en Barack Obama waren een historische gebeurtenis. Niet alleen werd de eerste Afro-Amerikaanse president verkozen, maar de campagne naar die overwinning toe werd gekenmerkt door de eerste massale inzet van social media door een kandidaat. Er waren maanden waarin Obama geen benefietavond bezocht, maar toch miljoenen dollars ophaalde met online donaties. 87 procent van zijn campagnegeld kwam van kleine (veelal onder de $100) online donaties. Verder viel het design van de website, de social media en al het traditionele campagnemateriaal op. Design Director Scott Thomas verzamelde al zijn werk en dat van alle andere ontwerpers in het boek ‘Designing Obama’. De iPad applicatie kost $4,99, maar het boek is ook gratis in groot formaat te bekijken.