Empire Avenue is een nieuw (online sinds februari 2010) Canadees platform waarmee het mogelijk is virtuele aandelen in mensen en bedrijven te verhandelen. Deze beurs is onderhevig aan stijgingen en dalingen aan de hand van de activiteit van de gebruiker op Twitter, Facebook, Flickr, YouTube en eventueel een eigen blog. Het deed mij terugdenken aan BBC’s Celebdaq en Sportdaq tv-programma’s die zo rond 2002 updates gaven over virtuele beurzen voor wereldsterren en atleten. Toevallig ging uit beide programma’s en bijbehorende websites de stekker in februari van dit jaar vanwege bezuinigingen bij de Britse zender.

Empire Avenue dus, aanmelden is eenvoudig, maar layout en navigatie zouden best een duidelijkere structuur kunnen gebruiken. Gelukkig is het Canadese team – dat zich in dit wat onflatteuze filmpje voorstelt – continu bezig om de ervaring van het kopen en verkopen van de aandelen te verbeteren.

Hoewel de opzet van dit spel afstamt uit de periode vlak na de millennium bug (ken je ‘m nog?) is de connectie met social media briljant gevonden. Hoe meer iemand tweet, zijn status op Facebook vervangt of blog berichten schrijft, des te meer is het aandeel van die persoon of website waard. Voor bekende merken misschien niet heel interessant (tenzij een leuke online campagne volgt?), maar voor individuen en bloggers des te meer.

Probeer het eens uit en laat je bevindingen hier achter. Je koopt aandelen Logfather.com via de ticker LGF.