De videotheek van 2010 is een smoezelige tent in een verloederd deel van de stad. Achter de balie staat een ongure kerel met een baard. De ene helft van de winkel heeft de nieuwste films en een hoop meuk waar je nooit van hebt gehoord, de andere kant biedt uitsluitend pornografie. Het is vergelijkbaar met een blogartikel dat om kwart voor 12 ’s avonds verschijnt omdat de schrijver een pact met zichzelf heeft gesloten dat er écht elke dag iets geschreven moet worden. Wel nu: de recensies.

Shutter Island met Leonardo DiCaprio
Het is 1954 en DiCaprio moet als U.S. Marshal Teddy de verdwijning van een gevangene onderzoeken. Een onmogelijke verdwijning want Ashecliffe Hospital staat bovenop een rotseiland. Met heel erg veel bewakers en onfrisse doktoren daarom heen. En het stormt de hele film door dus de kans dat de gevangene is gaan zwemmen is ook klein. Of is er eigenlijk wel een gevangene ontsnapt? Is er eigenlijk wel een gevangenis? Bestaat Shutter Island wel? DiCaprio is in ieder geval wel een hele goede acteur.
Score: 8

Brooklyn’s Finest met Richard Gere, Wesley Snipes en Don Cheadle
Stoere politiefilm over een aantal politieagenten uit Brooklyn die er zo hun eigen (corrupte) stijl op na houden. Uiteindelijk komt alles bij elkaar en uiteraard kan niet iedereen dat overleven. Epic: de uitgeleefde Richard Gere die elke ochtend opstaat en even een revolver in zijn mond zet om te kijken of hij er dan gelijk mee kan stoppen.
Score: 7

Date Night met Steve Carell en Tina Fey
In deze spannende actie-thriller kruipen Steve Carell en Tina Fey in de huid van twee über slechte criminelen om vervolgens de hele film met veel wapengekletter en grapjes concurrenten uit te schakelen. Oh nee, ze nemen heel eventjes de naam van een maffioso aan om een tafel bij een exclusief restaurant te scoren. Gaap?!
Score: 6,5

The Losers met Zoe Saldana (die blauwe uit Avatar)
Een CIA team wordt als dood achtergelaten in de jungle. Dat pikken ze natuurlijk niet en gaan met veel explosies (en een Ducati) de hele zaak tot op de bodem uitzoeken. Als de A-Team de liefde zou bedrijven met Tropic Thunder dan komt daar dit lelijke kind uit.
Score: 6

Prince of Persia: The Sands of Time met Jake Gyllenhaal
De games over een straatschoffie die de prins van Perzië kan worden en allerlei magische krachten krijgt (in dit geval het terugspoelen van de tijd) hebben mij nooit kunnen boeien. Deze film evenmin. Het is eigenlijk een volwassen (maar wel Disney) uitvoering van Maria: aan het einde krijgt hij de prinses. Ik wilde de tijd graag terugspoelen om de productie van deze film te saboteren.
Score: 5