Ik wilde wachten met het nieuws totdat het leuk zou zijn, maar dat kan wel even gaan duren. Voormalig collega’s Stephen Colbert (The Colbert Report) en Jon Stewart (The Daily Show) organiseren op dit moment de Rally to Restore Sanity and/or Fear op de Washington D.C. Mall. Een tegen geluid na aanleiding van de waanzin van Glenn Beck’s Restoring Order. Het evenement is live te volgen via deze, deze of deze link.

Wat dit tot een belangrijk evenement maakt? Oh, Jon Stewart is deze week slechts uitgeroepen tot de meest invloedrijke man van Amerika.

UPDATE: Na de klik een aantal video hoogtepunten. Comedy Central heeft de rest.

De muzikale bijdragen van The Roots, Kid Rock, Sheryl Crow en anderen waren leuk, maar uiteindelijk was de Rally een soort lange aflevering van The Daily Show. Langer en daardoor waren een aantal matte optredens en grappen blijkbaar onvermijdelijk. Gelukkig sloot het evenement sterk met o.a. deze korte toespraak van Jon Stewart himself.

Jon Stewart & Stephen Colbert – I’m More American Than You

Tony Bennett – America the Beautiful