Voor mijn afstudeerproject werk ik mee aan CrowdResearch en passeerde een aantal mooie Twitter API’s (wat is dat?) reeds. Neem bijvoorbeeld A World of Tweets waarin een wereldkwaart zich vult met tweets gebaseerd op het land waar deze vandaan komt. Hoe dikker / roder de vlek op de kaart is, des te meer tweets worden er vanuit die regio geregistreerd. Vind je dat ook stoer? Neem dan even de hashtag #hulde op in je bericht, dan verschijnt deze ook op HuldeHulde.nl. Voor het tegenovergestelde gevoel is er Uitgekotst.nl (#fail) en ik kan me goed voorstellen dat, dat van toepassing is op het volgende bericht. Het Franse persbureau AFP vind namelijk dat het alle foto’s die via Twitter worden gepubliceerd door henzelf verkocht mogen worden. Een rechtszaak daarover is gaande in New York, aldus Twittermania.