Regie: Adam McKay
Cast: Will Ferrel, Mark Wahlberg e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, discriminatie, drugs en/of alcoholmisbruik, grof taalgebruik

Land of the Lost gezien? Waarschijnlijk niet, Will Ferrell maakt leuke films (Anchorman!) maar er gaat geen hond naar toe. Forbes vergelijk het inkomen van de acteur met de opbrengst van zijn films en kwam tot de conclusie dat het de meest overgewaardeerde acteur van Hollywood is. The Other Guys heeft ook Samuel L. Jackson en Dwayne Johnson (The Rock) als twee ijverige politieagenten, maar het gaat om Ferrell en de saaie Mark Wahlberg. Kan Ferrell de comedy alleen dragen?

Als Jackson en Johnson ruimte maken voor een nieuw stel hotshot politieagenten wil Terry (Wahlberg) niets liever dan hun plek innemen. Zijn partner Allen (Ferrell) wil echter liever achter zijn bureau blijven zitten, waar alles veilig en bekend is. Ze concentreren zich op een saaie zaak omtrent bouwvergunningen of zoiets, maar zijn voor ze het doorhebben toch betrokken bij een veel grotere, actie-volle verhaallijn.

Net als het bureau van Allen is The Other Guys helemaal niets nieuws onder de zon. Een parodie op de zogenaamde buddycop films blijkt sowieso moeilijk: Hot Fuzz was destijds wel geinig, maar toch zeker ook geen klassieker. Will Ferrell is de idioot die hij altijd is en Mark Wahlberg had nooit gacast mogen worden voor een comedy. Wat blijft over? Voldoende.

Eindcijfer: 6