Regie: Todd Phillips
Cast: Zach Galifianakis, Robert Downey Jr. e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, drugs en/of alcoholmisbruik, grof taalgebruik

Zakenman Peter Highman (Downey Jr.) vliegt vanuit Atlanta terug naar Los Angeles omdat zijn vrouw in verwachting is van hun eerste kindje. Op het vliegveld komt hij echter door een samenloop van omstandigheden, maar toch vooral door het werk van Ethan Tremblay (Galifianakis) op een no-fly lijst te staan. Hij heeft nog vijf dagen de tijd om naar LA te rijden, uit pure noodzaak samen met Tremblay.

Een prettig gestoorde reis door het zuiden van Amerika ligt in het verschiet, maar met de nodige tussenstops. Highman heeft het moeilijk met het kinderlijke en absurdistische gedrag van zijn reisgenoot, die op zijn beurt alleen om zijn hondje Sonny en ‘medische’ marihuana geeft. Hilariteit volgt, maar veel situaties voelen herkenbaar aan.

Nee, Due Date is niet beter dan The Hangover. Toch zetten de acteurs goede versies van hun bekende personages neer: Robert als de opvliegerige droogkloot en Zack als een licht nichterige mafketel op zoek naar roem in Hollywood. De cast weet de film te redden en de grapdichtheid ligt op een prima niveau.

Eindcijfer: 7,5

Kijk uit naar cameo’s van Danny McBride (Kenny Powers) en Jamie Foxx (nutteloze rol) en het nummer Mykonos van Fleet Foxes. Hoewel het nummer niet op de officiële soundtrack staat hoor je ‘m duidelijk tijdens een scene waarin de twee hoofdrolspelers over een snelweg rijden.