De afgelopen twee dagen struinde ik met Robert van CrowdResearch het Marketing & Information Event 2010 in Den Haag af. Workshops met illustere titels als ‘Virtueel winkelen: Nieuwe methode voor schaponderzoek’ en ‘Hoe u onmiskenbare marketing-informatie kunt halen uit surfdata’. Vírtúéél winkelen. Súrfdátá. Even los van de (oubollige?) terminologie hier: het gaat om online zaken. Het web. Internet enzo. Toch keek menig maatpak vreemd op als je tijdens een presentatie zat te ‘live bloggen’ (ook zo’n term) op laptop of iPad.

Het viel een vrouwelijke Frankwatching blogger (mét iPad) naast mij op dat niemand in de zaal zat te spelen met zijn of haar smartphone. Dat terwijl het toch niet vreemd is om tijdens media en ICT georiënteerde lezingen te twitteren, of even in te loggen op Foursquare. Nog zoiets: Foursquare! Hoewel bijna elke presentatie dieper inging op aspecten van online marketing en onderzoek waren er midden op de dag nauwelijks 10 man in-gechecked op het World Forum (de locatie van ’t MIE).

MIE10 @ Foursquare

Net alsof de paarse broeken helemaal niet zo actief zijn op het web als ze ons willen doen geloven.