Vorig jaar was ik nog bij de uitreiking van de Dutch Bloggies – dé Nederlandse prijs voor blogs – en nu is het initiatief dood. Geen nationale prijs voor bloggers meer. Het afscheidsbericht van Ton Zijp, Roswitha Kamps (Stiching Dutch Bloggies) en juryvoorzitter Jeroen Mirck is nogal onduidelijk over de reden om te stoppen, maar in het kort komt het er op neer dat men geen zin meer heeft. Matthijs van den Broek (Marketingfacts) liet zich een opgewonden artikel ontglippen, geheel terecht overigens. Gelukkig blijkt uit de reacties dat er wel wat mensen en bedrijven geïnteresseerd zijn voor een doorstart. ‘Te druk’ en ‘geen zin’ zijn namelijk nogal zwakke redenen om er na bijna tien jaar mee te kappen.

In ander nieuws: weblogs zijn niet dood.

UPDATE: Frank Meeuwsen – auteur van Bloghelden – plaatste zojuist ‘De Dutch Bloggies – Het Grote Gedoe’ en het begint er op te lijken dat hij betrokken zal zijn bij een eventuele toekomstige versie. Precies zoals ik al suggereerde in deze tweet.

UPDATE 27 november 2010: Jeroen Mirck heeft nog eens zijn beslissing beschreven. Bloggen is toch niet dood.