Een paar graden onder het vriespunt en het weekend is voorbij. Wolkjes uit je mond. Een sjaal die kriebelt in je nek, maar die je toch iets strakker aantrekt. In december 2008 ervoeren we het al met Bon Iver: de onmenselijke kou van de Wisconsin’ wildernis en een gebroken hart waren genoeg voor ijzersterke jank folk. De afgelopen tijd was Bon Iver (Justin Vernon) betrokken bij de productie van het vijfde album van Kanye West, maar in 2009 vormde hij samen met vijf anderen Volcano Choir. Na de klik hun album Unmap. Perfect voor de aanstaande winter.

Volcano Choir – Husks and Shells

Volcano Choir – Seeplymouth

Volcano Choir – Island, IS

Volcano Choir – Dote

Volcano Choir – And Gather

Volcano Choir – Mbira in the Morass

Volcano Choir – Cool Knowledge

Volcano Choir – Still

Volcano Choir – Youlogy