Regie: Robert Schwentke
Cast: Bruce Willis, Morgan Freeman e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, grof taalgebruik

Frank Moses is een gepensioneerde CIA-agent. Frank Moses wordt vertolkt door Bruce Willis en die zou ook – ondanks zijn kordate optreden in Die Hard 4.0 – gepensioneerd moeten zijn. Dat is hij niet omdat Hollywood de 55-jarige van stal heeft gehaald voor de bizarre actiefilm RED.

Frank Moses was in zijn jeugdige jaren een top agent van de CIA, een moordmachine ingezet voor de meest geheime operaties. Eén geheime missie in Guatamala is echter heel belangrijk voor een aantal hoge heren in Washington en zij hebben Moses ‘Retired and Extremely Dangerous’ verklaard. Hij moet dood.

Gelukkig heeft Moses nog wel wat trucjes achter de hand en samen met wat oude vrienden (o.a. Morgan Freeman en John Malkovich) gaat hij de strijd aan met zijn vroegere werkgevers. Hoewel de kijker kennis maakt met Moses als een eenzame, gepensioneerde man die een telefonische relatie heeft opgebouwd met een telefoniste, blijkt over uitstekende capaciteiten te beschikken om een er een actiefilm van te maken. Actie zoals Austin Powers. Met hele oude mensen.

Deze bejaarde versie van The Expandables kan best als ‘leuk’ worden ervaren, maar het is een Bruce Willis-onwaardig monster.

Eindscore: 4