Wetenschapper Timothy Lee zoals ge-quote in Chris Anderson’s boek Free: “This large audience acts as a powerful motivator for continued contribution to the site [Wikipedia]. People like to contribute to an encyclopedia with a large readership; indeed, the enormous number of ‘free riders’ – aka users – is one of the most appealing things about being a Wikipedia editor.” Zo loopt het hopelijk ook voor het ambitieuze Sneakerpedia (Twitter) dat nu een maand in de bètafase is en zodoende alleen gebruikers op uitnodiging accepteert. De oplettende kijker (van de trailer hieronder) zal verder opmerken dat het een project is van Foot Locker: als schoenenwinkel een platform aanbieden waarop mensen foto’s van hun sneakers kunnen plaatsen is erg slim. Zeker als Sneakerpedia net als een Wikipedia of IMDb dé plek zal worden voor info over schoenen. Ik ben een complete leek (kocht m’n eerste paar Air Max 90 in 2010), maar de trailer maakt me wel nieuwsgierig. Ik kom er nog op terug als het project voor iedereen toegankelijk is.