Met het einde van 2010 in zicht staan de lijstje weer voor je klaar: morgen de Logfather Single Awards, volgende week donderdag de Album Awards en hélémáál aan het eind volgen de Film Awards en het Jaaroverzicht. Lekker ouderwets.

Spijtig genoeg ontbreken de Nederlandse producties New Kids Turbo en Sint daar nog wel en ik weet niet of ik ze voor 2011 zal zien. Treur niet, het sneeuwt en regent buiten dus je kunt ook best een filmpje thuis op de bank kijken. Nog even snel de recensies van een vijftal films.

The Joneses met David Duchovny en Demi Moore
Het ideale gezin Jones is alleen ideaal omdat de leden – vader (Duchovny), moeder (Moore), dochter en zoon – ingehuurde acteurs zijn. Ze wonen samen omdat dat hun werk is. Een ‘nieuw soort marketing’ moet er voor zorgen dat iedereen die in de buurt van de familie woont dezelfde (of betere) producten wil hebben. Inspelen op de drang om beter te zijn dan de buren dus. Best origineel en dat unieke komt in de eerste helft van de film goed tot zijn recht, jammer dat daarna een generiek liefdestafereel afdraait.
Score: 7,5

Four Lions met terroristen
Vier Pakistaans-Britse vrienden komen op het idee om zich aan te sluiten bij een terroristische groepering, maar hebben eigenlijk geen idee hoe ze dat moeten aanpakken. Van het geven van trainingen aan elkaar tot het uitzoeken van een goed doelwit voor een aanslag: alles gaat mis. Gelukkig voor ons blijft er een redelijk vermakelijke film over.
Score: 7

Dinner for Schmucks met Steve Carell en Paul Rudd
Paul Rudd heb ik nu wel een beetje gezien in (meestal halfbakken) bromances. Van Steve Carell zal ik nooit genoeg krijgen. Het is makkelijk om Dinner for Schmucks af te doen als een slechte film, maar het heeft best z’n momentjes.
Score: 6,5

Youth in Revolt met Michael Cera
Eindelijk zien we Michael Cera in een iets andere rol dan de nerd die hij is. In Youth in Revolt heeft zijn gebruikelijke karakter namelijk een stoer en baldadige alter-ego. Hij wordt verliefd op een meisje, maar moet wel heel erg ver gaan wil hij haar hart veroveren. Kan de nerd Michael Cera dat? Hé, hij heeft een alter-ego met sexappeal en en een Frans accent: alles kan.
Score: 6

13 met Jason Statham
Een jongen neemt de identiteit van een crimineel aan, maar moet daardoor aan een bizar spel meedoen. Dertien mensen worden gedwongen in een cirkel te gaan staan en een revolver met daarin tenminste één kogel op het achterhoofd van de volgende persoon te zetten. Andere rijke mannen wedden wie er na zoveel rondes nog staat. Een belachelijk plot waarin zich grote gapende gaten bevinden. Niemand (inclusief natuurlijk 50 Cent) heeft zich bedacht dat dit zeer onethisch is, maar bovenal geen film waardig.
Score: 1,3