Het begon allemaal eind 2009 toen Daniel Mustard (geboren op kerstdag 1975) door de studio van het radioprogramma The Opie & Anthony Show liep. Toen was hij een dakloze, alcoholverslaafde straatmuzikant en was hij afgekomen op de jaarlijkse shopping spree van het programma waarbij daklozen vlak voor de feestdagen allerlei spullen mogen ophalen. Hij vertelde daar aan een medewerker dat hij wel een beetje kon spelen, kreeg een gitaar in zijn handen gedrukt en speelde o.a. Creep van Radiohead (de versie van het Scala Choir staat op #14 in de Single Awards 2010). De opname van die sessie verscheen op YouTube (en in YouTupdate 20) en meer dan 1,7 miljoen mensen bekeken het filmpje.

Story Records besloot wat mensen om een gunst te vragen, kwamen weer in contact met de nog steeds dakloze Mustard en boden hem een platencontract aan. Zijn eerste vijf originele nummers zijn sinds 30 november 2010 verkrijgbaar op iTunes. Daniel Mustard woonde jarenlang op straat, maar met de hulp van het internet wist hij af te kicken en maakte hij een album.