De vierde aflevering gezien gisteren? Boardwalk Empire loopt in Nederland (elke zondag, 20:30 uur, Nederland 3) nog tot zondag 13 februari 2011, maar in Amerika werd de laatste uitzending op 12 december 2010 uitgezonden. De serie kreeg in de VS zulke goede kritieken én kijkcijfers dat kabelnetwerk HBO de dag na de eerste uitzending een tweede seizoen aankondigde. Gelukkig maar, want de laatste aflevering boort allerlei nieuwe intriges aan die zich nog moeten ontpoppen. Enfin, voor de mensen die toch eens willen weten hoe die digitale boardwalk van Atlantic City gemaakt is: een filmpje van de 3D-tovenaars van Brainstorm Digital. Shit, je dacht dat die hele set echt was? Zo goed zijn ze dus…

Mensen die de serie braaf via BNN volgen zou ik afraden te kijken, het neemt redelijk wat van de magie weg.