‘The Homeless Man with the Golden Voice’ noemen ze hem: Ted Williams. Toen hij 14 jaar oud was ging hij met een schoolreisje naar een lokaal radiostation en vroeg hij een presentator hoe het kon dat zijn stem niet met zijn uiterlijk samenging. De radio-maker antwoordde: “Listen, radio is defined: theater of mind”. Williams begreep er niets van, hij kon immers niet acteren of een radio-persoonlijkheid worden. Toch ontwikkelde hij een perfecte radio-stem, nam daar ook spraaklessen voor. Helaas werden alcohol en drugs onderdeel van zijn leven en moest hij noodgedwongen op straat leven. Naar eigen zeggen is hij nu 2 jaar clean en hoopt hij ontdekt te worden door bij een afrit van de I-71 snelweg in Columbus, Ohio een bord omhoog te houden met de tekst “I have the God given gift of voice. I’m an ex-radio announcer who has failed at hard times. Any help will be gratefully appreciated. Thank you and God bless you”.

Na het prachtige nieuws dat Homeless Mustard een platencontract scoorde is het nu de beurt aan Ted Williams: volgens de beschrijving onder het YouTube-filmpje krijgt hij op korte termijn een contract bij een radiostation.

UPDATE 7 januari 2011 19:55 uur: Onvermijdelijk komt er steeds meer nieuws over Williams naar boven. Bijvoorbeeld het verhaal van zijn ex-vrouw die hij naar aanleiding van zijn drugsverslaving met in totaal 5 kinderen achterliet. via @JaapStronks

UPDATE 7 januari 2011 17:03 uur: Het bewuste filmpje is inmiddels van YouTube verdwenen, maar The Columbus Dispatch heeft het gelukkig wel op de eigen website staan. Zijn succes is echter een feit: de Cleveland Cavaliers hebben hem een baan en een huis aangeboden en voor de Kraft Fight Hunger Bowl (een benefiet football-wedstrijd deze zondag, persbericht) heeft hij al enkele reclameboodschappen ingesproken. Inmiddels is hij ook verschenen in de Today Show, Late Night with Jimmy Fallon en hieronder een video van zijn véél frissere verschijning bij het CBS News:

Mooier dan al dit commerciële succes was de ontmoeting met zijn 90-jarige moeder in zijn geboorteplaats New York. Hij had haar al al 20 jaar niet gezien.