Misschien wat lullig om een onderzoek op de inleiding aan te pakken, maar “An in-depth social media study conducted by FedEx and Ketchum of more than 60 well-known companies has found that significant changes are on the horizon for the way companies will use social media tools to communicate internally.” klinkt als een boodschap die 5 jaar te laat komt. Toch wil ik even aandacht schenken aan ‘Best Practices in Social Media’ omdat de presentatie van de resultaten (voor corporate standards) erg prettig is: een eigen website op 2010socialmediastudy.com, een aantal filmpjes over de resultaten en een complete PDF met cases.

Het onderzoek is uitgevoerd bij 60 bedrijven – o.a. Shell, General Motors Motors en Philips – en laat duidelijk blijken wat voor enorme berg werk ‘social media’ is. Op slide 23 van de PDF staat een voorbeeld van GM waaruit blijkt dat het autobedrijf voor 2 duizend werknemers eerst trainingen moest ontwikkelen. Ontzagwekkend als je, je bedenkt dat hetzelfde bedrijf tijdens de financiële crisis zo goed als dood was, maar er dan blijkbaar toch geld voor wilt uittrekken om het eigen personeel te blijven opwaarderen.

Mooie site trouwens: GeneralMotors.com, met gelukkig Twitter, Facebook en YouTube kanalen prominent in beeld.