Regie: Will Gluck
Cast: Emma Stone e.a.
Kijkwijzer: 12, geweld, discriminatie, grof taalgebruik

In het licht van de verhaallijn van Easy A lijkt het mij een geschikt moment om enkele zaken te onthullen. Ik schrijf de recensies op dit blog niet zelf, behalve deze. Ik schrijf geen één van de artikelen zelf, ik heb wat je noemt een ghostwriter. Ik ben lid van een blog-netwerk waardoor ik geld ontvang om te schrijven over bepaalde films, tv-series en online ontwikkelingen. Ik ben niet geboren in 1987, maar in 1978. Studeren ligt vanzelfsprekend al lang achter mij.

Easy A begint vergelijkbaar als de aantrekkelijke Olive (Emma Stone) in haar video-dagboek onthult dat ze nog maagd is. Tot dan toe heeft ze haar school laten geloven dat ze het met heel veel mannelijke studenten heeft gedaan. Zodoende staat ze vlak voor het einde van haar middelbare school-tijd vol in de belangstelling, maar de vreugde daarover is niet van lange duur…

Emma Stone moét je kennen als de roodharige chick uit Superbad. Superbad niet gezien hè? Jammer, je hebt wat gemist. In die tienerfilm (okay okay, laten we het op Gen Y-film houden) vertolkte ze een kleine rol, maar veel mannelijke kijkers (en Holywood) waren van haar gecharmeerd. Ze heeft het schattige van Ellen Page’s Juno, maar is zo mogelijk nog net wat leuker en aantrekkelijker. Dit is de eerste film die ze zelf moest dragen, al was ze ook te zien in de cult-hit Zombieland. Het lukt haar. Het verhaal is leuk, prima voor tieners de doelgroep, maar verder niet memorabel. Stone’s optreden is daarentegen prima, geloofwaardig. Niet makkelijk als geen enkele andere acteur of actrice een rol heeft die groot genoeg is om bij te dragen aan het algemene gevoel dat Easy A achterlaat. Dat gevoel is een charmante feel-good en dat komt dus bijna compleet voor rekening van Emma Stone.

Eindscore: 7