America The Beautiful (door Lea Michele uit de tv-serie Glee), een afvaardiging van elk militair onderdeel, de bijbehorende fly-over en het volkslied (door een zeer zwakke Christina Aguilera). Geen Super Bowl zonder de tv-reclames en patriottistisch spektakel. Om die lijn van zondag nog eventjes door te zetten gaan we naar country-zanger Joe Nichols en z’n nummer The Shape I’m In. Een redelijk onopvallend liefdesliedje uit 2010 in een door zovele gehaat genre. De bijbehorende video die op 28 januari 2011 online verscheen geeft echter wat meer betekenis omdat een aantal militairen met gruwelijke verwondingen de hoofdrollen op zich nemen.

Voormalig SEAL Marcus Luttrell (Facebook, Twitter) is ook van de partij. Zijn verhaal kun je, je misschien herinneren van de ‘Restoring Honor’-rally op 28 augustus 2010. Daar deed hij op verzoek van Sarah Palin nog een keer zijn verhaal, een verhaal dat in boekvorm (Lone Survivor) al heel succesvol was. Als onderdeel van SEAL Team 10 ging sluipschutter Luttrell in Afghanistan achter Ahmad Shah aan, een hoge pief van de Taliban. Door stom toeval stuitte een aantal Afghaanse herders op de vier verborgen militairen, maar als ze de Afghanen inrekenen blijken deze geen vijandige intenties. De vier besluiten te stemmen wat te doen met hun gevangenen: ze laten hen gaan, bang voor eventuele veroordelingen in hun moederland.

Onbekend is wat de herders na hun vrijlating precies hebben gedaan, maar de Taliban sturen al snel zo’n 80 tot 150 man achter de SEALs aan. Zijn drie teamleden komen om in het daaropvolgende vuurgevecht en de helikopter die hen moet redden stort ook nog eens neer. Luttrell overleeft op het nippertje.

Dat moét wel een andere kijk op het leven en dus liefde geven…

Joe Nichols – The Shape I’m In