De Britten van Sneakerpedia waren zo aardig om mij een bèta-account te schenken toen ik recent reageerde op een tweet. Eind 2010 schreef ik al over het initiatief van Foot Locker omdat het ondanks mijn verstand over gekleurde, hippe sportschoentjes (nul) toch boeiend is om te zien hoe strak georganiseerd deze community lijkt te zijn. Neem nu alleen de voorpagina al als je eenmaal bent ingelogd, wie had kunnen raden dat sneakerheads zo netjes al hun modellen fotograferen, labelen en van verdere info voorzien? Ik maakte wat screenshots om je een indruk te geven.

Sneakerpedia

De voorpagina is sowieso prettig opgezet: door naar beneden te scrollen laden zich automatisch nieuwe modellen zoals we gewend zijn van Twitter. Endless scrolling is gaaf! Hier een close-up van wat basisinfo.

Vervolgens is dit de ‘productpagina’ met meer info over een specifieke schoen, wie ‘m heeft en hun persoonlijke band (!) met dit model. Let ook op de hoeveelheid foto’s: elk detail van een schoen is hier terug te vinden.

Dit is het profiel van een willekeurige gebruiker. Lekker strak en simpel met twee tabbladen: ‘Owns’ (welke schoenen hij heeft) en ‘Loves’ (welke hij nog wil).